"VEF Rīga" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē viesos pārspēj "Valmiera Glass Via"

0.0
Latvijas-Igaunijas basketbola līgā "Valmiera Glass Via" šovakar savā laukumā pret "VEF Rīgu". Uzvara rīdziniekiem ar 68-61. Par to plašāk no Valmieras ziņo Andris Auziņš.

"Valmiera" šosezon basketbolā pārvērtusies līdz nepazīšanai – gan Latvijas-Igaunijas, gan Ziemeļu līgā pagaidām cīnoties bez zaudējumiem.

Arī pret 11-kārtējo Latvijas čempioni "VEF" Valmiera sāka ar 5:0 izrāvienu uz ko "VEF Rīga" atbildēja ar 10 punktiem pēc kārtas. Nākamreiz mājinieki uz īsu brīdi vairākkārt vadību pārņēma otrās ceturtdaļas viducī. Bet tad Valmieras/Rūjienas basketbola audzēknis un "VEF Rīga" kapteinis Dairis Bertāns beidzot trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas un atpūtā ejot "VEF Rīgai" +2.

Vēl viens trejacis no Bertāna ļāva "VEF Rīgai" veikt kārtējo izrāvienu panākot +10, bet valmierieši nepadevās – piecas minūtes pirms pamatlaika beigām neizšķirts, viena no atslēgas epizodēm spēlē noteikti neticamais vefiešu bloks – kopš tā brīža Valmiera vairs vadībā tikt nespēja un "VEF Rīga" nosargāja saspringtu uzvaru ar 68:61 sagādājot Valmierai pirmo zaudējumu sezonā.

Intervija - Dairis Bertāns, "VEF Rīga" kapteinis

"VEF Rīga" pēc zaudējuma "Zeļļiem" sezonas atklāšanas spēlē turpinājumā uzvarējusi trīs spēles pēc kārtas – turklāt arī FIBA Čempionu līga sākta ar uzvaru.