"TTT Rīga" uzsāk jauno sezonu

0.0
"TTT Rīga" sieviešu basketbola komanda gatava jaunajai sezonai – Baltijas basketbola līgā un FIBA Eiropas kausā. Trenera postenī atgriezies Mārtiņš Zībarts. Par to un citiem jaunumiem Mariss Priekulis.

Noturēties iekarotajās pozīcijās un sasniegt Eirokausu izslēgšanas spēles – šādus galvenos mērķus šosezon uzstādījis Latvijas titulētākais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga". Pērnsezonas budžets, kas bija paredzēts arī iekļūšanai Eirolīgā, tika nedaudz pārtērēts, tādēļ šosezon tas sasniegs nepilnus 500 tūkstošus eiro.

Intervija - Juris Švanders, "TTT Rīga" valdes priekšsēdētājs

"Šis pārtēriņš zināmā mērā tiek segts arī no šī gada sezonas, neslēpšu. Bet šajai gada sezonai budžets viss mūsu nepieciešamības nosedz un mēs saglabājam to pašu Eirokausu līmeni."

"TTT Rīga" kopā ar Latvijas Basketbola savienību un galvaspilsētas sporta skolām atjaunojusi junioru un kadetu komandas. Plašas sastāva izmaiņas arī komandā – 9 basketbolistes ir jaunākas par 20 gadiem.

Intervija - Mārtiņš Zībarts, "TTT Rīga" galvenais treneris

"Ja viņas izdosies noturēt vēl divus, trīs gadus spēlēt, tad noteikti tas būs labs pamats, lai TTT atkal varētu virzīties pakāpeniski uz augstākiem mērķiem."

Komandai šosezon pievienojusies amerikāniete Mia Loida, arī Latvijas izlases saspēles vadītāja Ilze Jēkabsone. Savukārt par komandas kapteini kļuvusi seškārtējā Latvijas čempione Karlīne Pīlābere.

Intervija - Karlīne Pīlābere, "TTT Rīga" komandas kapteine

"Es redzu, ka meitenes ir gatavas strādāt, nav nekādas čīkstētājas-pīkstētājas, kas rada lielu prieku, un es redzu, ka tam, ko mēs darām, ko klubs sev ir izvirzījis kā mērķi – jauniešu attīstīšanu – tam ir iemesls un jēga."

TTT sezonas pirmo spēli aizvadīs sestdien pret Rīgas Stradiņa universitāti, bet jau nākamtrešdien Eirokausā spēkosies pret Itālijas vienību "Dinamo Sassari".