V.I.P. Būvnieki. Otrais pusfināls

0.0

Erudīcijas spēle turpinās ar ciklu, kurā tiekas visreālākie, vispraktiskākie būvnieki, kas būvē ceļus, tiltus, dzelzceļus. Kapteiņi – Ilmārs Leikums un Artis Dzirkalis.

Ilmārs Leikums – komandas kapteinis. Latvijas Būvinženieru savienības izpilddirektors, profesionāls inženieris celtnieks. Līdzās būvinženiera profesijai ieguvis arī profesionālo jurista izglītību, ir Būvinženieru savienības likumdošanas sekcijas vadītājs. Brīvajā laikā – ceļojumi, slēpošana un laba mūzika.

Rihards Akimovs – Latvijas Būvinženieru savienības eksperts un valdes loceklis. Maģistra grādu transportbūvēs ieguvis RTU, darba gaitas sācis Ceļu laboratorijā kā būvtehniķis un būvinženieris. Brīvbrīžiem – orientēšanās sports. Jau 25 gadus ir zemessargs.

Zita Zaharenko – Latvijas Būvinženieru savienības juriste, zvērināta advokāte. Covid-19 laiku izmantoja, iegūstot otru profesionālo izglītību "pavārs", jo allaž patikusi ēdienu gatavošana. Apgūta  arī dārza ainavu dizainera profesija. Brīvajā laikā daudz ceļo. Pārsvarā ir budžeta ceļotāja, jo uzskata, ka vairāk redzēt un biežāk ceļot ir lielāks ieguvums. 

Artis Dzirkalis – komandas kapteinis. Būvekspertīzes uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Piedalās būvniecības nozares normatīvā regulējuma pilnveides darba grupās. Vada apmācības par būvekspertīzi un tehnisko apsekošanu. Artis ir uz kompromisiem vērsts cilvēks, vienmēr ar humoru spēj atrisināt dažādas problēmas un novērst konfliktus jau saknē.

Māris Briška – kapteiņa kolēģis ar būvinženiera kvalifikāciju un profesionālo izglītību darba aizsardzības un drošības jomā, ir sertificēts ēku būvuzraugs un pasīvo ēku amatnieks. Profesionālis savā jomā, kas nekad neatsaka padomu, labs darbaudzinātājs jaunajiem kolēģiem. Kompromisu cilvēks, bet ar savu nostāju un savu domu – lai Māri pārliecinātu, ir jābūt ļoti stingriem pretargumentiem.

Mārtiņš Prīsis – kolēģis. Specializējas būvju un būvprojektu ekspertīzē, būvprocesa vadībā, energoefektivitātes un ilgtspējīgas būvniecības izstrādē. Mārtiņš ir pacietīgs, ar labām komunikācijas spējām. Erudīts daudzās jomās, bet it sevišķi sportā. Pamatnodarbošanās – koka būvniecība. Cilvēks, uz kuru var paļauties visās dzīves situācijās. Aktīvs zemessargs.