"VEF Rīga" Baltijas Superkausa pusfinālā spraigā spēlē piekāpjas BC "Wolves"

0.0

Sava jaunā trenera Mārtiņa Gulbja vadībā "VEF Rīga" basketbolisti spēli pret Viļnas "Wolves" sāka apņēmīgi. Tiesa, arī Lietuvas klubs īpaši neatpalika, tāpēc rīdzinieku pārsvars bija minimāls. Pēc 10 minūtēm 23-19. VEF rindās uzbrukumā produktīvs bija amerikānis Harisons Klīrijs. Otrajā ceturtdaļā situācija pamainījās, jo viesi rezultātu izlīdzināja un pēc tam jau paši izvirzījās vadībā. Pirmais puslaiks jau noslēdzās 47-39 Viļņas basketbolistu labā.

Otrajā puslaikā Latvijas čempioni spēja saņemties un viesus panāca. Vēl pēc minūtes jau vadībā au bija vefieši. Šajā brīdī vairākus uzbrukumus sekmīgi pabeidza ukraiņu leģionārs Vjačeslavs Bobrovs. Taču tas nebija pēdējais pavērsiens mačā, un Lietuvas klubs 3.ceturtdaļu tomēr noslēdza 62-58 savā labā. Pēdējā ceturtdaļā vadība atkal mainījās vairākas reizes. Pēdējās minūtēs labāk darbojās viesi, un "VEF Rīga" piedzīvoja zaudējumu ar 76-80. Mūsējo sastāvā no latviešiem rezultatīvākais bija dzimšanas dienas jubilārs Rodrigo Būmeisters.

Intervija - Rodrigo Būmeisters, "VEF Rīga" aizsargs

Tātad Baltijas Superkausa finālā tiekas "Rīgas Zeļļi" un Viļņas "Wolves", bet par trešo vietu "VEF Rīga" un Paņevežas "Lietkabelis".