Daudz laimes, jubilār! Žurnālists, producents un režisors Sandijs Semjonovs

0.0

Latvijas karsto punktu žurnālistam, jauneklīgajam Sandijam Semjonovam 2024. gadā aprit 50! Viesojoties raidījumā "Daudz laimes, jubilār!", Sandijs smejas, ka neko daudz no savu profesionālo gaitu sākuma gan neatceras, taču Latvijas Televīzijas bagātais arhīvs glabā vairāk nekā 250 vienības: dažādus projektus no dažādiem laika periodiem, sākot jau no 90. gadu beigām, kad talantīgais žurnālists sāka darbu ziņu raidījumā "Panorāma". Ir veidoti sižeti un dokumentālās filmas par kara zonām Afganistānā, Krimā un citos karstos punktos, daudz projektu par dabu, dažādās ekspedīcijās Sandijs apceļojis pasauli. Veidotas arī filmas-pētījumi par hokeju, par mūsu tautiešu – viesstrādnieku likteni Eiropā, stāsti par tādām personībām kā Gunārs Astra, Nora Bumbiere, Mārtiņš Sesks, filma par grupu "Prāta vētra", un pavisam īpašs ir izvērties filmas par Mairi Briedi liktenis.

"Esmu žurnālists, režisors un producents jeb dokumentālo stāstu veidotājs. Apbrīnoju neatkārtojamo dabā un aizraujos ar cilvēka būtības izziņu," tā savas darbošanās motīvus savulaik iezīmējis nenogurdināmais un drosmīgais žurnālists. Un faktā, ka no savas profesionālās darbības sākuma viņš neko daudz neatceras, nav nekā pārsteidzoša: šķiet, tagadnes un nākotnes plāni Sandijam allaž zīmējas tik lieli, ka skatīties pagātnē nudien nav laika. Vēl jo vairāk tāpēc, ka kopā ar sievu, arī profesionālu žurnālisti un Programmu direktori Janu, abi audzina četrus bērnus.

Profesija ir gan viņa izaicinājums, gan dzīvesveids. "Ceļā ar kameru!" – lūk, vārdi, kas raksturo viesi, ar ko raidījums "Daudz laimes, jubilār!" atklāj Latvijas Televīzijas 70. jubilejas sezonu.