Annika. Detektīvseriāls. 1. sērija (12+)

0.0

Detektīve Annika Strendheda atgriežas Glāzgovā, lai vadītu Jūras slepkavību nodaļu Skotijas policijā. Apveltīta ar neparastu intuīciju un savdabīgu humoru, viņa risina noziegumus Skotijas ūdeņos. Skatītājs kļūst par Annikas uzticības personu, jo viņa ik pa laikam vēršas pie skatītāja, daloties savās pārdomās par darbu un pašas dzīvi, vadot komandu un audzinot pusaugu meitu. Seriāls veidots pēc BBC "Radio 4" drāmas motīviem. Gan radio, gan televīzijas versijā galveno lomu atveido angļu televīzijas, teātra un kino aktrise Nikola Vokere. Radio seriāla darbība norisinājās Norvēģijā, bet televīzijas versijā tā pārcelta uz Skotiju. Tomēr galvenās varones norvēģu izcelsme saglabāta, tāpēc, gatavojoties lomai, aktrise apguvusi norvēģu valodu un neparastu akcentu angļu valodā. 

Annika. Lielbritānija, 2021. Režisori: Filips Džons, Fiona Voltone. Lomās: Nikola Vokere, Džeimijs Saivss, Keitija Lēna, Ukveli Roučs, Keita Dikija u.c. 

1. sērija 

Ir pirmā Annikas darbadiena. Fērtofklaida līča ūdeņos tiek atrasts vīrieša līķis, kura galvā iešauta harpūna. Detektīve Annika ar komandu noskaidro, ka upuris ir Arturs Hendrijs, kurš vadījis laivu biznesu un nodarbojies ar maluzvejniecību. Kad tiek nogalināts arī Hendrija darbinieks, atklājas kāda pagātnes traģēdija. Vai abas slepkavības ir ar to saistītas? Savukārt Annikas meitai Morganai ir grūtības iejusties jaunajā vidē. Meitene pauž emocijas skolas teātra uzvedumā, un Annika rīkojas radikāli.