Telefonintervija ar Armandu Krauzi

Šodien Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tiksies ar Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu vadību. Sarunas laikā tiks spriests par to, kā Krievijas noteiktais pārtikas embargo ietekmēs piena nozari.
Paši ražotāji jau prognozējuši, ka piena produktu cenas varētu samazināties. Iespējams, pat par 10 procentiem. Jo Latvijā pastiprināti ienāks lētāki piena produkti no kaimiņvalstīm, piemēram, Lietuvas un Polijas. Tāpat vietējā tirgū pastiprināsies ražotāju savstarpējā konkurence. Pēc šodienas tikšanās ar zemkopības ministru plānots skaidrāk iezīmēt – kādi varētu būt iespējamie valsts atbalsta pasākumi nozarei. Jau ziņots, ka saistībā ar Krievijas noteikto importa aizliegumu sākusi veidoties piena pārprodukcija un kritusies piena iepirkuma cena-no 30 uz 19 eirocentiem. Strauji uz to reaģējuši kaimiņi lietuvieši, kas sākuši lauzt piena iepirkumu līgumus ar Latvijas zemniekiem. Tikmēr viņus pārstāvošās organizācijas aicina valdību samazināt Pievienotās vērtības nodokļa likmi Latvijā ražotai pārtikai, tādējādi veicinot tās patēriņu.
Šobrīd esam sazinājušies ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētāja vietnieku Armandu Krauzi.