Daiļlēkšanas debitante Džeja Delanija Patrika pēdējā lēcienā zaudē olimpiskā pusfināla pozīciju

0.0

Džeja Delanija Patrika ir dzimusi un augusi Amerikā, Kalifornijā, bet kopš dzimšanas viņai ir arī Latvijas pilsonība. Viņas vectēvs emigrējis no Latvijas otrā pasaules kara laikā un mudinājis mazmeitu kaut ar sporta palīdzību nodibināt saikni ar Latviju.

Stand up - Dāvids Ernštreits, LTV žurnālists

Platforma desmit metru augstumā, 29 dalībnieces, visām pieci lēcieni, kuros sportistes izpilda vienādas lēcienu kombinācijas. Vienīgi katra var izvēlēties kādā secībā lēcienus izpildīt.

Intervija - Džeja Delanija Patrika, daiļlēcēja

"Katrs ir savadāks, bet balstos savā pārliecībā. Es esmu ļoti pārliecināta par savu pirmo lēcienu, parasti arī par pēdējo, lai gan šodien bija savādāk. Kā labāk jūties, tā arī dari." 

Džeja Patrika sacensību sāka vareni – pēc pirmā lēciena viņa bija 8. vietā. Otrais, uz tramplīna paceļoties uz rokām pagalam neizdevās un pēc tā viņa summā atkāpās uz 22. pozīciju. Nākamie divi atkal bija līmenī un pirms pēdējā piektā lēciena viņa bija 18 – pēdējā pozīcijā, kas dotu vietu pusfinālā. Diemžēt tas gan atkal neizdevās un nācās atkāpties uz 22. vietu. 

Intervija - Džeja Delanija Patrika, daiļlēcēja

"Esmu piedalījusies daudz lielās sacensībās, bet nekas un neviens nevar tevi sagatavot šim, redzot visus. Vēljovairāk, ka visur braucu viena, bet te ir ne ien mana ģimene, Latvijas karogs un mani atbalsta cilvēki, kurus es pat nepazīstu. Tas bija tā..."

Olimpiskais sapnis piepildīts, bet lielajā sportā jāpaņem pauze. Tā Džeja Delānija Patrika.

Stand up - Dāvids Ernštreits, Normunds Pavlovskis, Latvijas Televīzija, Parīze.