Latvijas vieglatlētiem otrā vieta Prezidenta balvā Valmierā

0.0

Otrā sacensību diena Jāņa Daliņa stadionā sākās ar Latvijas dubultuzvaru 10 000 metru soļojumā vīriešiem. Par 40 sekundēm atpaliekot no personīgā rekorda, pārliecinoši pirmais bija Raivo Saulgriezis, bet otrais Arnis Rumbenieks.

Intervija - Raivo Saulgriezis, uzvarētājs 10 000 m soļošanā

Diska mešanās vīriešiem labāko rezultātu 58 metri un 57 centimetri sasniedza mūsu Aleksandrs Volkovs. Savukārt 400 metru barjerskriešanā ar skaistu beigu spurtu pirmais finišēja un Latvijai uzvaru sagādāja Dmitrijs Lašenko 53,27 sekundes. Vēl viena dubultuzvara, turklāt pārliecinoša, tika gūta 800 metru skrējienā dāmām. Jau labu laiku kā atrāvušās no sāncensēm, pirmo-otro vietu finiša taisnē sadalīja Invida Mauriņa un Līga Velvere. Nedaudz pārāka izrādījās Mauriņa.

Intervija - Invida Mauriņa, uzvarētāja 800 m distancē

Dubultuzvara Latvijai droši vien būtu arī kārtslēkšanā, ja vien sevis pieteikto sākuma augstumu 5 metri un 25 centimetri spētu pieveikt Valters Kreišs, tāpēc 1.vieta tika viņa trenerim Marekam Ārentam. Vēl divi panākumi mūsējiem trīssoļlēkšanā, kur Sandis Dzenītis palika nepārspēts ar rezultātu 15 metri un 67 centimetri, bet Rūta Kate Lasmane ar 13 metri un 69 centimetri. 200 metru sprintā abas uzvaras izcīnīja Lietuvas skrējēji. Komandu ieskaitē Latvijas vieglatlētiem izdevās apsteigt lietuviešus un iegūt otro vietu, aiz uzvarētājas Igaunijas izlases.