Tēvs Teds. Situāciju komēdija. 1. sērija (12+)

0.0

Situāciju komēdija, ko radījuši īru rakstnieki Greiems Lainens un Artūrs Metjūzs. Seriāls stāsta par trim īru Romas katoļu priesteriem, kuri dzīvo draudzē uz izdomātas salas – Kregijailendas, kas atrodas Īrijas rietumkrastā. Tēvi Teds Krilijs, Dūgals Makgvairs un Džeks Hekits vada haotisku dzīvi draudzes mājā, kur viņiem palīdz saimniecības vadītāja Doilas kundze. Visi trīs priesteri ir pakļauti bīskapam Lenam Brenanam, kurš visus trīs nosūtījis uz Kregijailendu, sodot viņus par pagātnes notikumiem. Teds it kā esot piesavinājies naudu, Dūgals izraisījis incidentu ar mūķenēm, bet Džeks ir nodzēries meitu mīlētājs. Seriāls vēsta par šo priesteru dzīvi Kregijailendā, kas dažkārt ir saistīta ar baznīcas lietām, bet daudz biežāk – ar tēva Teda pūlēm atrisināt kādu situāciju draudzē vai ar salas iedzīvotājiem. Apvienotajā Karalistē seriālu pirmoreiz demonstrēja no 1995. līdz 1998. gadam. Tas ieguvis vairākas Britu Akadēmijas TV balvas – tajā skaitā divreiz par labāko komēdijseriālu. 

1. sērija. 

Priesteris tēvs Teds Krilijs saņem negaidītu zvanu no televīzijas. Tiek veidots raidījums par priesteriem attālos reģionos, un televīzijas cilvēki vēlas intervēt tēvu Tedu. Teds nospriež, ka pārējiem kolēģiem – tēvam Dūgalam Makgvairam un tēvam Džekam Hekitam – tas nav jāzina. Teds norunā ar raidījuma veidotājiem tikties Kregijailendā sestdienā, bet viņš aizmirst, ka tā ir arī karuseļu diena. Ne viss, ko ieplānojis Teds, izdodas.

Father Ted. Lielbritānija, 1995. Lomās: Dērmots Morgans, Ādels O’Hanlins, Frenks Kellijs, Polīna Maklina u.c. Režisori: Deklans Lounijs, Greiems Lainens, Endijs De Emonijs u.c.