Latvijas futbola izlase gatavojas Baltijas kausa izcīņai

0.0
Treniņnometni gatavojoties Baltijas kausa izcīņai sākusi Latvijas futbola izlase. Komandā ir vairākas jaunas sejas un potenciālie debitanti. Treniņu Piņķos vēroja Matīss Timofejevs.

Stand Up - Matīss Timofejevs, LTV sporta korespondents

Latvijas valstsvienībai savainojumu dēļ nevar palīdzēt uzbrukuma līderi Vladislavs Gutkovskis un Jānis Ikaunieks. Bet itāļu speciālists Paolo Nikolato sastāvā iekļāvis sešus spēlētājus, kuri vēl nav debitējuši valstsvienībā. Turklāt 2 no tiem izsaukti pirmo reizi.

Pirmoreiz uz izlasi uzaicināts vārtsargs Frenks Dāvids Orols. Lielā mērā tieši viņa sniegums ļāvis BFC "Daugavpils" Virslīgas tabulā atrasties 4. pozīcijā.

Intervija - Frenks Dāvids Orols, Latvijas izlases vārtsargs

Pirmo izsaukumu saņēmis arī "Valmiera FC" pussargs Lūkass Vapne. Viņam šosezon 6 gūti vārti un 5 rezultatīvas piespēles.

Intervija - Lūkass Vapne, Latvijas izlases pussargs

Intervija - Paolo Nikolato, Latvijas izlases galvenais treneris

Pēc ilgstoša traumu perioda valstsvienībā atgriezies Mārtiņš Ķigurs. Bet lieliskā noskaņojumā izlasē ieradies tās kapteinis Kristers Tobers, kura pārstāvētā "Grasshoppers" nupat pārspēlēs par vietas saglabāšanu Šveices Superlīgā otrajā spēlē 90. minūtē guva vārtus pret "Thun" un izcīnīja uzvaru divu spēļu summā ar 3:2. Tobers veica rezultatīvu piespēli izšķirošo vārtu guvumā. Un nosargāja vārtus neskartus pēdējās sekundēs.

Intervija - Kristers Tobers, Latvijas izlases kapteinis

Baltijas kausa pirmo spēli Liepājā Latvijas valstsvienība aizvadīs sestdien pret Lietuvu. Bet otrā spēle notiks 11. jūnijā pret Igauniju viesos vai Fēru salām Liepājā.