"Politiskā pieccīņa" – kurš kuru? Eiroparlamenta vēlēšanu spēle

0.0

Spēlē "Politiskā pieccīņa" neierastā formātā tiekas Eiroparlamenta deputāta amata kandidāti. Latvijas Radio 5 sagatavotie pārbaudījumi atklāj, kuri politiķi spēj sastrādāties ar tiem, kuru uzskati un partiju programmas atšķiras.

"Politiskajā pieccīņā" aicināti piedalīties tie deviņi politiskie spēkus, kas martā veiktajā SKDS aptaujā par iespējamo balsojumu Eiroparlamenta  vēlēšanās bija vispopulārākie. Spēle ierakstīta 9. maijā, un tie tobrīd bija jaunākie pieejamie reitingi.

Dalībnieku skaits spēlē ir simbolisks – no Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlēs deviņus deputātus.

Lai nodrošinātu dzimumu līdzsvaru, Latvijas Radio lozēja, kuram politiskajam spēkam spēlei jādeleģē vīrietis, kuram – sieviete. Spēles dalībniekus izvēlējās politiskie spēki.

Lai noteiktu spēles uzvarētāju, tiek skaitītas pareizās atbildes un punkti, kurus piešķir spēles klātienes auditorija – studenti un 12. klašu skolēni no Rīgas. Spēles video ir rediģēts, bet korekti atspoguļo spēles ierakstā notikušo.

Spēlē piedalās Rihards Kols (Nacionālā Apvienība), Dace Melbārde ("Jaunā Vienotība"), Elīna Pinto ("Progresīvie"), Leontijs Morozs ("Latvija pirmajā vietā"), Pāvels Kuzmins ("Stabilitātei!"), Ivars Ijabs ("Latvijas attīstībai"), Ieva Taranda ("Apvienotais saraksts") un Jūlija Stepaņenko ("Suverēnā vara"). Spēlē bija jāpiedalās arī Regīnai Ločmelei ("Saskaņa")), taču partijas birojs stundu pirms spēles ieraksta atsauca viņas piedalīšanos un citu pārstāvi nedeleģēja.