RSU/MSĢ volejbolistes kļūst par Latvijas čempionēm un "Jelgavas" volejbolistes tiek pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām

RSU/MSĢ – RVS/LU

Abām komandām bija mazāk par 20 stundām atpūtas kopš vakardienas mača, tāpēc liela nozīme bija fiziskai kondīcijai. Gan pirmais, gan otrais sets ritēja ar RSU komandas pārsvaru. Tāpēc bija tikai likumsakarīgi, ka abus setus studentes pabeidza savā labā ar 3 punktu pārsvaru. Trešajā setā viņu uzbrukums sāka "buksēt". To izmantoja RVS volejbolistes. Seta beigās vairākas RSU līderes jau tika nosēdinātas uz rezervistu sola, un volejbola skola šo setu uzvarēja ar 25-21. Ceturtajā setā Stradiņa universitātes spēlētājas uzreiz ieguva vadību. Emocijām bagātā spēlē RVS periodiski pietuvojās rezultātā, tomēr vadību neieguva. Divus pēdējos punktus ar servi guva Emīlija Tralmaka. Līdz ar to RSU uzvarēja setā ar 25-21, spēlē ar 3-1, bet visā sērijā ar 3-2.

Intervija - Agija Ankevica, "RSU/MSĢ" kapteine

Tātad RSU/MSĢ komanda uzvarai Baltijas līgā pievienoja arī Latvijas čempionu titulu. Savukārt RVS/LU tika sudrabs un uzvara Latvijas kausa izcīņā.

"Jelgava" – SUFA/DU

Noskaidrojās arī bronzas medaļu ieguvējas. Par tām kļuvušas "Jelgavas" volejbolistes, kas savā laukumā izšķirošajā 3.spēlē pārspēja SUFA/Daugavpils Universitātes komandu. Pirmajos divos setos mājiniecēm ar sava pārākuma demonstrēšanu problēmas neradās - stabilas uzvaras ar vienādu rezultātu 25-21. Taču 3.setā daugavpilietes saņēmās un gandrīz visu laiku atradās 2-3 punktus priekšā. Epizodiski "Jelgavas" volejbolistes rezultātu izlīdzināja, bet ne vairāk. Galotnē labāk darbojās viešņas un uzvarēja setu ar 25-23. Ceturtā seta sākums arī piederēja daugavpilietēm. Bet tad uz serves līnijas jelgavniecēm stājās Līva Brīvule. Ar savām nestandarta servēm viņa salauza cīņas gaitu, un turpinājumā šaubu par "Jelgavas" uzvaru nebija ne mirkli. Panākums setā ar 25-15, bet visā spēlē ar 3-1, kas "Jelgavas" volejbolistēm nodrošināja 3.vietu.

Intervija - Līva Brīvule, VK "Jelgava" uzbrucēja

Tātad bronzas godalgas saņēma "Jelgavas" vienība, bet Daugavpils volejbolistēm jāsamierinās ar 4.vietu.