LIBL spēlē "Latvijas Universitāte" pieveic "Viimsi" basketbolistus

Šodien daudzām komandām pēdējā spēle Latvijas Igaunijas basketbola līgas pamatturnīrā. Latvijas Universitāte jau nospēlējusi ar Igaunijas Vimsi un uzvarēja ar 84-71. Par to Andris Auziņš.

Latvijas Universitāte savai pēdējai spēlei šosezon bija sagatavojusies teicami. Pirmā ceturtdaļa pret Vīmsi pagāja studentu zīmē, vienu brīdi rezultāta tablo rādīja nepieklājīgo 23:9. Tiesa otrajā ceturtdaļā nesenie Latvijas-Igaunijas līgas vicečempioni Vīmsi krietni uzlaboja sniegumu un atpūtā ejot Universitātei vien +7.

Spēlējot bez komandas līdera Norberta Strautiņa studentiem noturēt pārsvaru neklājās viegli, līdz pat ceturtās ceturtdaļas sākumam LU pārsvars bija ap desmit punktiem, bet pēdējo ceturtdaļu igauņi iesāka ar diviem trejačiem pēc kārtas un atkal LU vien +7. Droši par uzvaru studenti varēja justies vien četras minūtes pirms spēles beigām, kad Vīmsi nespēja trāpīt tālmetienus, bet LU dominēja groza apakšā sasniedzot 16 punktu pārsvaru. LU spēja uzvaru noturēt triumfējot visā spēlē ar 84:71.

Šī uzvara gan neļauj LU turpināt sezonu LBL izslēgšanas spēlēs, jo LU apvienotajā līgā bija vājākā Latvijas komanda.

Intervija - Edvards Lucis, "Latvijas Universitāte" kapteinis

Sezonu studenti pabeidza ar sešām uzvarām un 24 zaudējumiem.