Latvijas hokeja Virslīgas spēlē HK "Kurbads" pieveic "RĪGA" hokejistus

Latvijas atklātajā hokeja čempionāta šodien vēl viena ceturtdaļfināla spēle Kurbads pret Rīgu. Ledus halles ziņo Andris Auziņš.

Divkārtējo Latvijas čempionu Kurbada un hokeja skolas Rīga pirmais duelis ceturtdaļfinālā bija sīvs, Kurbads uzvaru nodrošināja vien spēles izskaņā. Otrajā ceturtdaļfināla spēlē Kurbads nervu spriedzi nevēlējās piedzīvot – jau otrajā minūtē pieredzējušais Dāvis Straupe neviena nepieskatīts no vārtu priekšas Kurbadu izvirzīja vadībā. Līdz perioda beigām Kurbads dubultoja pārsvaru, kad vairākumu meistarīgi vārtos pārvērta Davids Livšics. Pēc atpūtas tas pats vārtu guvējs Livšics saņēma pamatīgu nokdaunu no Vladislava Koņiševa pēc kā vaininieku noraidīja līdz spēles beigām. Rīga izturēja mazākumu un tas spārnoja jaunos rīdziniekus un pēc gūtajiem vārtiem atmosfēra kļuva vēl nokaitētāka. Droši par uzvaru Kurbads varēja justies vien trešajā periodā pēc tam, kad guva divus bezatbildes vārtus pēc kārtas nokārtojot otro uzvaru savās mājās 4:1. Jaunie rīdzinieki par spīti milzīgai pašatdevei laukumā šajā sērijā ne reizi nav bijuši vadībā.

Intervija - Dāvis Straupe, HK "Kurbads" uzbrucējs

Sērijā tagad ir 2-0 Kurbada labā un jau ceturtdien uzvarot arī HS Rīga laukumā kurbadieši var nodrošināt vietu Baltijas čempionāta pusfinālā.