Latvijas 3 pret 3 basketbola izlase uzsāk gatavošanās posmu Parīzes Olimpisko spēļu atlasei

0.0
Gatavošanās posmu Parīzes Olimpisko spēļu atlasei sākuši olimpisko čempionu pārstāvētā 3 pret 3 basketbola izlase. Komandas treniņos Rīgā viesojās arī Andris Auziņš.

Latvijas 3 pret 3 basketbola izlase trenējas astoņu vīru sastāvā – no Tokijas Zelta komandas sastāvā ir visi četri basketbolisti, bet konkurence mūsu čempioniem ir krietni nopietnāka nekā pirms trim gadiem, kad sastāvs teju bija skaidrs jau sen. Latvijas komanda jau februāra vidū dosies uz vairākiem turnīriem Francijā.

Intervija - Nauris Miezis, olimpiskais čempions 3x3 basketbolā

Blakuslieta ir Krievijas iebrukums Ukrainā. Nauris Miezis jau atzinis, ka negrib piedalīties Olimpiādē, ja tur startēs agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportisti. Tiesa basketbolā šo valstu pārstāvji Olimpiādei pat nevar kvalificēties. Ja Latvijas izlase iekļūst olimpiskajās spēlēs, bet, kādi no basketbolistiem atsakās tur spēlēt, tos var mainīt pret citiem. Galvenais nosacījums no FIBA ir vienkāršs – sastāvā jābūt diviem labākā desmitnieka basketbolistiem 3 pret 3 Latvijas reitingā.

Intervija - Nauris Miezis, olimpiskais čempions 3x3 basketbolā

Latvijas izlasei būs trīs iespējas atlasīties uz Parīzi – pirmajās divās atlasēs aprīlī un maija sākumā ceļazīmi izcīnīs pa vienai izlasei, bet maija beigās Ungārijā tiks izspēlētās vēl trīs ceļazīmes. Koncentrēties tikai 3pret3 basketbolam nolēmis viens no "Rīgas Zeļļu" līderiem Francis Lācis.

Intervija - Francis Lācis, Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks 3x3 basketbolā

Latvijas 3pret3 basketbola izlases pērn izcīnīja trešo vietu Pasaules čempionātā, kā arī ar pavisam jaunu sastāvu triumfēja Eiropas spēlēs.