Livonijas Ziemas līgas pirmajā spēlē "Liepāja" zaudē Tallinas "Flora"

Ar spēli Liepājā sākusies futbola pirms sezona. Livonijas ziemas līgā FK "Liepāja" uzņēma Igaunijas čempioni "Flora". Plašāk no Liepājas ziņo Matīss Timofejevs.

Stand Up - Matīss Timofejevs, LTV sporta žurnālists

Liepājas Olimpiskā centra futbola halle darbību uzsāka 2023.g. sākumā. Tā ziemas laikā sniedz iespēju labos apstākļos trenēties 700 jaunajiem futbolistiem. Un, protams, arī FK "Liepāja". Livonijas kauss norisinājies vairākkārt, bet šogad tas pirmo reizi kļuvis par Livonijas Ziemas līgu, jeb pirms sezonas turnīru.

Tajā piedalās 23 komandas - 11 no Latvijas, 12 no Igaunijas. Izveidotas 3 līgas. Spēcīgākajā A līgā spēlē 4 vadošie Igaunijas klubi un trīs Latvijas komandas.

Atklāšanas spēlē FK "Liepāja" uzņem Igaunijas čempioni Tallinas "Floru". Liepājniekiem starpsezonā daudz izmaiņu sastāvā, klāt nākuši vairāki ārzemnieki, un arī vietējie spēlētāji. No BFC "Daugavpils" pievienojies vārtsargs Vladislavs Kurakins, no "Mettas" centra aizsargs Normunds Uldriķis.

Intervija - Normunds Uldriķis, FK "Liepāja" aizsargs

Mača sākumā 11 minūšu laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem un uz tablo 1-1. Pēc tam ar momentu izveidošanu komandām nesekmējās.

Otrajā puslaikā Liepājas galvenais treneris Tamazs Pertija laukumā sūtīja citu sastāvu. Viena vārtu gūšanas iespēja sekoja otrai. "Flora" atbildēja ar vārtu pārliktņa norībināšanu un pēc tam guva divus vārtus svinot uzvaru mačā ar 3-1.

Intervija - Normunds Uldriķis, FK "Liepāja" aizsargs

Livonijas ziemas līgā spēles savā starpā aizvadīs Latvijas un Igaunijas klubi. Vienas valsts komandas savā starpā nespēlēs. Tādējādi beigās tiks noskaidrota spēcīgākā valsts.