Lielbritānija cilvēki ar autismu rada ekskluzīvu šokolādi

Kādā rūpnīcā Lielbritānijas cilvēki ar autiskā spektra traucējumiem ražo ekskluzīvu šokolādi. Uzņēmumu radīja kāds ieceļotāju pāris no Pakistānas, lai palīdzētu šiem cilvēkiem integrēties sabiedrībā.

      Es priecājos, ka viņiem ir kompānija, kas mani pieņēma. 2017. gadā pabeidzu koledžu, un man bija ļoti grūti atrast darbu. Es pieteicos daudzās darbavietās bet man vienkārši atteica. Es esmu ļoti pateicīgs uzņēmumam, jo viņi pieņem cilvēkus ar autismu un dod viņiem iespēju.

     Stimuls Šazam un Monai radīt uzņēmumu bija personīgā pieredze ar dēlu Ešu. Autisma dēļ dzimtenē viņš saskārās ar diskrimināciju, bet šī problēma ir aktuāla arī citviet pasaulē. Tikai Lielbritānijā autisma simptomi ir vismaz vienam procentam, jeb 700 tūkstošiem iedzīvotāju. Monai pašai patika darboties ar šokolādi, un viņa saprata, ka šī nodarbe varētu būt piemērota dēlam un viņam līdzīgiem cilvēkiem. Patlaban uzņēmumā strādā 11 autisti un iegūta pieredze kā veidot komunikāciju ar viņiem. "Harry Specters" ir sociāls uzņēmums, tāpēc tam pienākas īpašs atbalsts, taču veidotāji ar lepnumu uzsver, ka tas, pirmkārt, ir bizness. Ziemassvētku periodā saņemti daudzi pasūtījumi, un daļu peļņas novirza atbalstam jauniešiem ar šīm uztveres īpatnībām.