Latvijas - Igaunijas basketbola līgas spēlē BK "Ventspils" sīvā cīņā pārspēj "Pärnu Sadam"

Ziemassvētku noskaņas gada pirmspēdējā spēlē Ventspilī viesojās arī dejas mīlošs Ziemassvētku vecītis. Viņa klātbūtnē desmitkārtējai Latvijas čempionei Ventspilij bija iespēja sarežģīt vēlmi iekļūt izslēgšanas spēlēs vēl nesenajai Igaunijas čempionei Pērnavai, kurai jau pieci zaudējumi pēc kārtas. 

Ventspilī pirmajā pusotrā minūtē punkti netika gūti, bet tad kurzemniekiem izdevās iespaidīgs 16:4 izrāviens. Izrāviens, gan neturpinājās, jo pārāk daudz Ziemassvētku dāvanas pēc kārtas pretiniekiem pasniedza paši ventspilnieki un pēc puslaika jau +4 viesiem. Pateicoties amerikāņu viesspēlētāju pūlēm Ventspils gan ātri vadību atguva, turklāt viņiem ar precīziem tālmetieniem piebalsoja kapteinis Artūrs Ausējs. Ventspils samazināja savu kļūdu skaitu vairākkārt piespiežot kļūdīties pretiniekus un Ventspilij otrais panākums pret Pērnavu šosezon ar 91:84.

Intervija - Artūrs Ausējs, BK "Ventspils" kapteinis

Ventspilij šī bija desmitā uzvara šosezon un no pirmā trijnieka apvienotajā līgā atpaliek tikai vienas uzvaras tiesu. Gadu Ventspils noslēgs pret Latvijas-Igauijas čempioni ukraiņu Prometey.