Latvijas - Igaunijas basketbola līgas spēle "Rīgas Zeļļi" - "Pärnu Sadam" un "VEF Rīga" - "Keila Coolbet"

"Rīgas Zeļļi" - "Pärnu Sadam"

Sezonu veiksmīgu uzsākušie debitanti Rīgas Zeļļi Arēnā Rīga izaicināja Parnu Sadam vienību, kuras sekmes bija pieticīgākas. Par spīti tam pirmajā spēles daļā bija jūtams viesu pārākums. Pirmajās 10 minūtēs Zeļļi nonāca zaudētājos ar 19-32, tad 24-41 jeb mīnuss 17 punkti. Lielākās problēmas mūsējiem sagādāja Pērnavas līdera centra Meno Dijkstras apturēšana, kas 20 minūtēs sakrāja jau 18 punktus. Tomēr tad pamazām iespēlējās arī Zeļļi un sāka pakaļdzīšanos. Līdz pārtraukumam izdevās pietuvoties 6 punktu attālumā 39-45. Otrā puslaika sākumā rīdziniekiem izdevās apturēt Dijkstru un pamazām igauņi tika panākt un pārņemta vadība. Pirms pēdējās ceturtdaļas jau + 4 Zeļļiem. Šo nelielo pārsvaru izdevās nosargāt, un vairākkārt bloķējot viesu metienus, tika gūta uzvara ar 85-81. Uzvarētāju rindās vērtīgā spēlētāja balvu ieguva Juris Vītols.

Intervija - Juris Vītols, "Rīgas Zeļļi" aizsargs

Rīgas Zeļļiem šī bija 9 uzvara 12 spēlēs un ļāva pakāpties uz tabulas 3.ailīti.

"VEF Rīga" - "Keila Coolbet"

Tikmēr VEF Rīga turpat blakus Olimpiskajā centrā eksaminēja Keilas Coolbet basketbolistus. Arī šajā spēlē uzvara tika Latvijas klubam, un tā nāca daudz vieglāk. Ja pirmajā ceturtdaļā rīdzinieku ieguva nelielu 5 punktu handikapu, tad otrajā desmit minūtē tika ielikti galvenie pamati uzvarai, jo VEF pārsvars pārsniedza 20 punktus 46-23. Pēc tam otrajā spēles daļā jau rīdzinieki bez lielām grūtībām Keilas komandu turēja drošā attālumā un šaubas par viņu uzvaru neradās ne mirkli. Beigās VEF Rīga guva panākumu pār Coolbet ar 81-60.

Intervija - Roberts Bērziņš, "VEF Rīga" aizsargs

Jau 8 uzvara turnīra pacēla VEF Rīga basketbolistus uz 5.vietu. Bet no Zeļļiem vefieši atpaliek vairs tikai par vienas uzvaras tiesu.