Uz sapni ar mazo. Sapnis par Florenci

Vai esat bijuši Florencē? Šis jautājums nebeidz izskanēt Florencu ģimenes virzienā. Iepazīt un izzināt savas ģimenes saknes, uzvārdu un tā esamību ir svarīgs dzīves uzdevums. Un tieši tādēļ ģimene izvēlas doties uz Itāliju, Romu un Florenci, lai, mākslas iedvesmoti, sajustu sava uzvārda esenci. 

Ar pirmo otas triepienu Ieva, Oskars un Leonards nonāk mākslas radīšanas un dzimšanas epicentrā Itālijā, Romā, kur satiekas Renesanses dižgaru spēks, kas mijas ar mūsdienu pasauli. Dievi un ģeniāli prāti pavada Ievu, Oskaru un Leonardu šajā ceļā, līdz viņi paši top par mākslu Florencē, Florences Mākslas akadēmijā. Pāris dienas ģimene dzīvo Romas centrā pretim "Versace" un citiem modes namu vārdiem. Iedvesmojas pie Trevi strūklakas un citiem iemīļotiem mākslas vēstures pieminekļiem. Izzina karstāko tūristu laiku Itālijā. Tālāk izmanto agrotūrismu, kas dod iespēju veldzēties baseinā nekurienes vidū, izzinot 100 gadu senas vīna receptes. 

Kā ir būt Itālijā, Romā un Florencē, karstākajā laikā – vasarā? Ko Ieva, Oskars un Leonards smelsies no tādiem mākslas dižgaru radītajiem vēstures pieminekļiem kā Sv. Pētera Bazilika, Siksta kapella, Dāvida statuja, Romas Kolizejs un citiem? Vai tas ir to vērts – kopā ar bērnu apmeklēt vēstures un mākslas muzejus Romā un Florencē?