Latvijas handbola izlase gatavojas spēlei pret igauņiem

Latvijas handbola valstsvienība iepriekšējo kvalifikāciju uz Eiropas čempionātu beidza bez uzvarām, esam vājākajā izložu grozā, tāpēc atlasē uz pasaules čempionātu Latvijai jāspēlē no pirmās kārtas, kur divu spēļu summā jāpieveic Igaunijas valstsvienība. Spēlēs pret igauņiem vēl aizvien Latvijas sastāvā nebūs Daiņa Krištopāna, kurš pēdējo reizi izlasē spēlēja pirms pusotra gada, vēl sliktāk, ka savainoti arī trīs dobelnieki, kuri izlasē ir pamatspēlētāji.

Intervija - Davors Čutura, Latvijas handbola valstsvienības galvenais treneris

"Nepiekrītu, ka situācija ir briesmīga. Mēs allaž strādājam ar tiem spēlētājiem, kuri ir šeit, nevis tiem, kuri nav. Šī ir šībrīža labākā iespējamā komanda." 

Latvijas valstsvienības sastāvā vecākais laukuma spēlētājs ir Artūrs Meikšāns, kuram 25 gadi. Latvijas jauno spēlētāju attīstībai treneris Davors Čutura izlasei piesaistījis gan video analītiķi, gan fiziskās sagatavotības treneri no Spānijas.

Intervija - Davors Čutura, Latvijas handbola valstsvienības galvenais treneris

"Runāju ar grieķu AEK, bijušo Izraēlas treneri, viņš pateica, ka mēs ar atrāvienu esam jaunākā valstsvienība Eiropā, tas, protams, dod automātisku handikapu pretiniekiem, bet no otras puses mēs tiešām ieguldām lielu darbu tūlītējā paaudžu maiņā."

Latvijas valstsvienība pēdējo uzvaru oficiālās spēlēs izcīnīja pērnā gada sākumā šobrīd deviņas spēlēs pēc kārtas esot bez uzvarām. Par uzvaru divu spēļu summā Latvijai pirmā spēle mājās Valmierā ceturtdien, bet sestdien izbraukums Tallinā.