LPK aicinās Eiropas valstis nepiedalīties paraolimpiskajās spēlēs Parīzē 2024

Pasaules sabiedrība joprojām plaši diskutē par apšaubāmo lēmumu Krievijas un Baltkrievijas sportistus laist paraolimpiskajās spēlēs. Šovakar vēlreiz par aizkulisēm un gaidāmo Latvijas rīcību stāsta kolēģis Andris Auziņš.

Par Krievijas un Baltkrievijas sportistu pielaišanu startam neitrālā statusā nākamā gada Parīzes paraolimpiskajās spēlēs balsoja 74 valstis. Latvija uz asambleju Bahreinā nebija ieradusies, jo laikus saprata, ka tajā piedalīsies arī Krievijas pārstāvji. Cerības uz kvoruma nesavākšanu izgaisa Eiropas pārstāvju lētticības dēļ.

Intervija - Liene Apine, LPK ģenerālsekretāre

Latvijas pārstāvji centīsies panākt kopēju visas Eiropas pretdarbību, tā varētu būt arī kopīga Eiropas valstu nepiedalīšanās Paraolimpiādē. 

Paraolimpiskā komiteja pērnā gada novembrī Berlīnē uz laiku apturēja Krievijas un Baltkrievijas darbību starptautiskajā komitejā.

Apine uzskata, ka arī Latvijas Olimpiskajai komitejai jābūt gatavai līdzīgiem notikumiem 15. oktobrī gaidāmajā asamblejā Indijā, valstī, kas pret Krieviju nav vērsusi sankcijas un Krievijas pārstāvji tur drīkst uzturēties. 

Intervija - Liene Apine, LPK ģenerālsekretāre

Krievijas iebrukums Ukrainā sākās pirms 2022.gada Ziemas paraolimpiskajām spēlēm Pekinā, spēļu atklāšanas ceremonijas priekšvakarā Krievija un Baltkrievija tika izslēgtas no sacensībām. Latvijas pārstāvji bija vieni no pirmajiem, kuri atteicās sacensties vienkopus ar šo valstu pārstāvjiem.