3x3 sezona tuvojas izskaņai, domās par Olimpisko gadu

Viena no labākajām 3x3 basketbola sezonām Latvijai tuvojas izskaņai, panākumiem bagāts posms ne tikai vīru izlasei, bet arī klubiem un arī dāmām. Taču nākamgad svarīgs uzdevums aizstāvēt titulu Olimpiskajās spēlēs. Vairāk Lotārs Zariņš.

Katru no sezonas nozīmīgākajiem turnīriem Latvijas 3x3 basketbola izlase noslēdza starp trim labākajām komandām. Adaptēties dinamiskajam basketbola paveidam problēmas nesagādāja Francim Lācim, kurš Pasaules kausā palīdzēja Latvijai iegūt trešo vietu. Gaidāmo sezonu Lācis sāks "Rīgas Zeļļi" komandā.

Intervija - Francis Lācis, "Rīgas Zeļļi" spēlētājs

Pasaules kausa trešajai vietai, Latvijas pievienoja arī 3. vietu Eiropas kausā, savukārt zeltu Eiropas spēlēs. Lācis bija vienīgais dalībnieks, kurš piedalījās visos trijos turnīros. Vīriem otrā vieta arī U23 Nāciju līgā, kas jaunajā sezonā nodrošina biļeti uz vienu gan Pasaules tūres, gan Challenger posmu. 

Intervija - Raimonds Feldmanis, Latvijas 3x3 izlases treneris

Šonedēļ no 22. septembra Krētā sāksies Eiropas kausa turnīrs, kur Latviju pārstāvēs U17 vīru un dāmu izlases. Šosezon kopumā trīs latviešu pārstāvētās komandas piedalījās Pasaules tūres un Challenger turnīros.