Latvijas basketbolisti uzvar Itāliju un cīnīsies par piekto vietu Pasaules kausā

Pasaules kausā basketbolā Latvija aizvadījusi pirmo spēli par piekto - astoto vietu turnīrā. Šodien pret Itāliju uzvara 87- 82. Līdz ar to sestdien būs jācīnās par piekto vietu ar Lietuvu. 

Latvijas valstsvienībai nebija viegli – pēc vakardienas zaudējum īstā drāmā ceturtdaļfinālā Vācijai uzreiz nākamajā dienā jāspēlē Itālijai viena brīvdiena vairāk, Itālijai arī nebija pārlidojuma pirms ceturtdaļfināla no citas valsts uz Filipīnām, Bilance abām izlasēm turnīrā gan vienāda – pa četrām uzvarām un diviem zaudējumiem. Sākuma nebija degsmes – ne fiziski, ne emocionāli. 13 punktu pārsvars Itālijai Un tomēr – treneris Luka Banki atrada īstos vārdus un nu Latvija izgāja cīnīties ka vienmēr .Par savu godu, par prieku sev un līdzjutējiem un iespējami augstāku FIBA reitingu. Pēc pirmās ceturtdaļas mīnus 8, pēc puslaika jau plus 4 , 46- 42 . Vēlāk arī vadībā Latvija, bija plus 14, bet pirms beigu daļa gan plus 7 punkti Jāteic, šodien tiesneši deva apšaubāmas piezīmes, ko ļoti labi izmantoja itālieši. 

Beigas ari visu laku vadība Latvija, bet itālieši tika līdz divu punktu starpībai Beigās labāki un aukstasinīgāki bija mūsu basketbolisti. izcila spēle atkal Andrejam Gražulim- viņš iemeta arī izšķirošo tālmetienu beigās un kopā Gražulim 28 punkti grozā -12 no 13 metieniem spēlē ,izcili ,arī sešas atlēkušās bumbas, trīs tālmetienus no trim realizēja Artūrs Kurucs.

Intervija - Artūrs Strautiņš, Latvijas izlases uzbrucējs

Intervija - Luka Banki, Latvijas izlases galvenais treneris

Intervija - Andrejs Gražulis, Latvijas izlases uzbrucējs

Otrajā spēlē šovakar Lietuva – Slovēnija 100-84 Dončičam 29 punkti, bet zema metienu precizitāte, Valančūnam 24 Līdz ar to sestdien Latvijai spēle par piekto vietu ar lietuviešiem. Latvijas bilance turnīrā 5 uzvaras un 2 zaudējumi.