Pasaulē populārāks kļūst ilgtspējīgs tūrisms

Pasaulē aizvien populārāks kļūsit ilgt-spējīgs tūrisms, kura neatņemama sastāvdaļa ir rūpes par vides saglabāšanu un klimata izmaiņas radošo izmešu samazināšanu. Viens no veidiem, kā veicināt šo mērķi, ir "zaļāku" transporta veidu izvēle.

      Ceļojuma laikā Taizemē, mēs neplānojam lidot ar lidmašīnu, bet gan ceļot ar vilcienu un autobusu. Tādējādi mēs plānojam veicināt labāku klimatu. 

     Aviācija patlaban rada no 2 līdz 3 procentiem no pasaules oglekļa emisijām, un būtu naivi cerēt, ka dažu tūristu lēmums kardināli mainīs situāciju. Taču svarīga ir domāšanas un attieksmes maiņa, kas nākotnē var palīdzēt uzlabot situāciju. Piemēram, vilcieni spēj uzņemt daudz vairāk pasažieru nekā cita veida virszemes transports, un rada mazāk izmešu. Ne mazāk aktuāls ir vides piesārņojums ar plastmasu un citiem atkritumiem. Visiem ir skaidrs, ka nedrīkst nomest pārtikas iepakojumu vai citus atkritumus uz ielām, ceļiem vai dabā. Taču būtu stingri jāievēro princips – ko paņēmi, to aiznes līdz, pat ja tuvumā labiekārtotā vietā mežā ir atkritumu urna. Un tā ir problēma ne tikai tālās un eksotiskās zemēs, bet arī pie mums Latvijā.