3×3 basketbola kausa izcīņas finālturnīra finālā "Kandava/Turība" zaudē Kauņas komandai

3pret3 basketbola kausa finālā Rīgā pēc iepriekšējo sešu posmu sasniegumiem iekļuva 16 labākās 3pret3 basketbola komandas. Finālposma uzvarētājiem rīkotāji nodrošina arī ceļazīmi uz Debrecenes pasaules tūres posmu Ungārijā. To, ka Lietuvā basketbols ir teju reliģijas vietā pierādīja arī finālposms – labāko četriniekā uzreiz trīs dienvidu kaimiņu komandas. Lielajā finālā Kauņa spēkojās ar Eiropas spēļu čempioniem Kandavu.

Fināls sākās ar lietuviešu dominanci, viņi panāca 11:4 savā labā. Jūtams bija Kristapa Gludīša iztrūkums sastāvā, Kristapam spēlēt finālposmā nespēlēt palūdz viņa klubs Itālijā. Gludīša prombūtnē iniciatīvu uzņēmās Francis Lācis un Kārlis Apsītis – ar enerģiju latvieši ne tikai atspēlēja deficītu, bet izvirzījās pat vadībā 19:18. Lācim pat bija iespēja pabeigt spēli – bet viņa tālmetiens mērķim lidoja secen, bet Kauņas komandai uzvaru atnesa precīzi soda metieni – uzvara finālposmā Kauņai 21:20 .

Intervija - Francis Lācis, "Kandava/Turība" basketbolists

Mazajā finālā par trešo vietu divu citu Lietuvas komandu duelī ar 21:19 uzvaru svinēja Marijampoles komanda. Kandavas vienībai nākamais turnīrs būs jau ceturtdien Ghetto Basket rīkotajā turnīrā.