Kokļu mūzikas lielkoncerts "Laika upe"

Laika upe plūst starp diviem krastiem – mūžīgo un laicīgo. Tautasdziesmas izteiktais vārds un melodija ir kā pārcēlāji vai laivenieki laika upē, kas plūst cauri laikam – garām laikmeta lielajiem notikumu lokiem, cauri vasarām, ziemām un rudeņu vētrām, vienmēr saglabājot sava pār-cēlāja un tālāk-vedēja patību.

Kokles skanējums vienmēr ir skanējis līdzās tautasdziesmai, tāpēc koncerts balstās uz pamatvērtībām – tautasdziesmu, dabu un koklētāju; tā pamatā ir skaņdarbi, kas parāda kokles skanējuma daudzpusību, atskaņojot dažādu laiku latviešu komponistu skaņdarbus.

Kokļu lielkoncertā piedalīsies gandrīz 400 koklētāju trīs vecuma grupās, 4 virsdiriģenti un dažādu mūzikas žanru viesmākslinieki. Skanisko pamatu veido vairāku paaudžu latviešu komponistu tautasdziesmu interpretācijas un īpaši lielkoncertam radītie Valta Pūces un Aigara Raumaņa jaundarbi.

Piedalās: Latvijas koklētāju ansambļi, virsvadītājas Kristīne Dmitrijeva, Ilze Žvarte, Anda Eglīte, Valda Bagāta, diriģents Artūrs Oskars Mitrevics, Līga Griķe (koncertkokle), Kaspars Zemītis (ģitāra), Latvīte Cirse (etnokokle), Inese Mičule, Andrejs Planders, Emīls Zonne, Reinis Bagāts, Dzintars Lipors un Edgars Lipors (balss), Elvijs Endelis, Mikus Bāliņš, Edvards Muzikants, Reinis Tomiņš (sitaminstrumentālisti), vokālais ansamblis "Ēra", Toms Harjo, Zane Jančevska.

Mākslinieciskā vadītāja: Kristīne Dmitrijeva.

Režisors: Sandis Kalniņš.

Scenogrāfs: Mārtiņš Blanks.

Dramaturģe: Linda Šterna.