Jūrmalā hokeja nebūs

Pēc Latvijas hokeja izlases bronzas medaļas izcīnīšanas Pasaules čempionātā pieaugusi arī bērnu interese pievērsties šim sporta veidam. Taču Jūrmalā līdz ar hokeja kompleksa slēgšanu jūnijā visdrīzāk tiks pārtraukta bērnu hokeja programma. Kāpēc tā? To noskaidrojis Lotārs Zariņš.

Jūrmalā hokeja ledus izkusis uz ilgāku laiku. Pilsētas pašvaldība lēmusi slēgt Sporta skolas hokeja programmu, jo 

Intervija - Edgars Stobovs, Jūrmalas pašvaldības izpilddirektors

"Pilsēta nespēj nodrošināt pienācīgu infrastruktūru sporta skolas attīstības programmai un otrs būtisks aspekts ir tas, ka bērnu vecākiem, kuri vēlas nodot savus bērnus hokeja sekcijā, tās ir diezgan lielas izmaksas ģimenes budžetā." 

Jau pirms gada Jūrmalas domē lēma, ka demontēs 2008. gādā uzcelto Majoru ledus halli, jo tās tehniskais stāvoklis nav drošs, un arī finansiāli vairs nav izdevīgi to uzturēt. Pirms diviem gadiem sporta infrastruktūras medijs Cascadiasport Majoru halli iekļāva starp desmit iespaidīgākajām hokeja būvēm pasaulē. Tikmēr Jūrmalas hokeja skolas vecāku padomes pārstāvis Ivo Laktiņš norāda, ka sporta skolai nemaz nav bijis intereses attīstīt hokeju. 

Intervija - Ivo Laktiņš, Jūrmalas hokeja skolas vecāku padomes loceklis

"Sāpīgais stāsts ir par to, ka tās izmaksas esot lielākās starp visiem sporta veidiem. Tad ir jautājums, kas tieši ir darīts, lai izmaksas samazinātu? Tieši ko [Sandis] Bērziņa kungs sporta skolas direktors ir darījis, lai kaut vienu audzēkni piesaistītu sporta skolai? Varam uzreiz pateikt: nulle. Vai ir meklēti kaut kādi risinājumi ar vecākiem? Tai skaitā ir sporta skolas, kur ir vecāku līdzfinansējums, ja tas ir, tad diskutējam, cik lielu varam piedāvāt vai kāds ir kompromiss, uzreiz samazinot izmaksas."

Pašvaldībā iesaka bērniem doties spēlēt uz citām Jūrmalai tuvējām hallēm - Pārdaugavā, Piņkos, Mārupē un Tukumā. Tikmēr par hokeja programmas oficiālu slēgšanu deputāti balsos 29. jūnijā, dienā, kurā arī vecāki pieteikuši piketu pie Jūrmalas domes ēkas.