Sporta budžets vēl nav pieņemts

Vairākos sporta veidos ļoti lielā mērā apdraudēta sportistu dalība izlašu sacensībās pašā augstākajā līmenī, jo vēl maija vidū nav pieņemts sporta budžets. Kāpēc tā un kādas tam var būt sekas stāsta Matīss Timofejevs.

Sporta budžets, protams, iet roku rokā ar valsts budžetu. Tā kā tas tika pieņemts vien 1. aprīlī, cieta arī sporta nozare, kurai piešķīra finansējumu tikai 1. ceturksnim. Papildus finansējums 5,6 miljoni palika gaisā karājoties. Solījumi bijuši vairākkārt, bet arī 3. maijā notikušajā Nacionālās sporta padomes sēdē sporta budžets netika apstiprināts un pat nebija dienas kārtībā.

Intervija - Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas vadītāja

Intervija - Ginta Ozola, Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta direktora v.i.

Liela daļa no papildus finansējuma, kurš vēl nav sadalīts, paredzēta sporta pasākumu organizēšanai. Pie šīs naudas sporta organizācijas nav tikušas, bet pasākumi jau norisinās. Aprīļa beigās bija apdraudēts viens no lielākajiem orientēšanās pasākumiem skolu orientēšanās kauss, kurā 80 skolas pārstāvēja vairāk kā 600 bērnu.

Intervija - Dagnis Dubrovskis, Latvijas Orientēšanās sporta federācijas prezidents

Nacionālo sporta padomi vada izglītības ministre Anda Čakša, bet 3. maija sēdē finansējums tika piešķirts basketbola izlašu dalībai EČ un PK, kā arī PČ hokejā licences maksai. Sporta budžets joprojām nav pieņemts.

Intervija - Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas vadītāja

Intervija - Ginta Ozola, Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta direktora v.i.

Virknē sporta veidu pasaules līmeņa sacensībās, pilnīga finansējuma trūkuma dēļ, nevar piedalīties arī jauniešu un junioru izlases. Izglītības ministrijas flegmatiskā rīcība sporta budžeta apstiprināšanā laupījusi Latvijas sportistiem iespēju startēt izlašu sacensībās. Visas cerības, ka 18. maijā budžets tiks apstiprināts. Federācijas pie finansējuma tiks 2, 3 nedēļu laikā, jeb jūnija sākumā. Tā vēl nav bijis nekad.