V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts. Grupa "Sudden Lights"

Uģis Joksts aicinās padomāt, kādas asociācijas saistās ar Apvienotās Karalistes pilsētu Liverpūli? Daudziem tie ir leģendārie “The Beatles”, bet šogad pilsēta saistās arī ar Eirovīzijas starptautisko dziesmu konkursu un Latvijas kontekstā ar grupu “Sudden Lights”,kas Eiropas skatītājus un klausītājus pārsteigs ar šūpuļdziesmu “Aijā”. Pirms konkursa savējos pie Uģa Joksta uz jautājumu krustugunīm ir atveduši kapteiņi – basģitārists Kārlis Vārtiņš un ģitārists Kārlis Matīss Zitmanis.

Kārlis Vārtiņš – komandas kapteinis. Grupā spēlē basģitāru un dzied bekvokālus. Mūzikas skolā mācījies obojas spēli. Patīk spēlēt basketbolu, futbolu un braukt ar moci. Regulāri aicina grupu ciemos uz vasarnīcu Alūksnē.

Andrejs Reinis Zitmanis – grupas solists un dziesmu vārdu autors. Grupā spēlē akustisko ģitāru, taustiņinstrumentus un klarneti. Kā klarnetists beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Aktīvi seko līdzi dažādām futbola norisēm, it īpaši čempionu līgas spēlēm.

Rūdolfs Kaufmanis – skaņu režisors. Rūdolfs strādā ar grupas skanējumu dzīvajos koncertos un rūpējas par labu noskaņojumu ceļā uz un no koncertiem. Viņam patīk braukt ar moci, makšķerēt un skrūvēt vecas mašīnas.

Kārlis Matīss Zitmanis – komandas kapteinis. Spēlē ģitāras, mutes harmonikas, melodiku un dzied bekvokālus. Mūzikas skolā sākotnēji mācījies vijoles spēli, ko vēlāk nomainījis uz citu stīgu instrumentu – ģitāru, ko turpina apgūt JVLMA. Brīvajā laikā lasa “Ilustrēto Zinātni” un izaicina sevi, lecot pāri dažādiem objektiem.

Mārtiņš Matīss Zemītis – grupā spēlē sitamos instrumentus, ko studē JVLMA, un dzied bekvokālus. Patīk florbols, brīvajā laikā skatās futbolu un ir, iespējams, lielākais Lionela Mesi fans Latvijā. 

Linda Āboliņa – grupas menedžere. Beigusi Latvijas Kultūras akadēmiju. Viņa plāno grupas darbību un vienmēr atgādina par termiņiem. Brīvajā laikā apmeklē citu mākslinieku koncertus un iet pārgājienos.