LBL pusfināla sērijas ceturtajā spēlē "VEF Rīga" sagrauj BK "Liepāja"

Šovakar Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas ceturto dueli aizvadīja BK "Liepāja" un "VEF Rīga". Kurzemniekiem uzvara ļautu otro reizi vēsturē spēlēt finālā. Kā aizritēja spēle stāsta mans kolēģis Matīss Timofejevs.

BK «Liepāja» līdz šim Latvijas čempionāta finālā spēlējusi tikai vienu reizi 1997.g. Uzvarot šovakar liepājnieki to izdarītu otro reizi vēsturē. Līdz ar to Liepājs olimpiskajā centrā pirmo reizi šajā LBL sezonā uzstādītas trībīnes abās laukuma pusēs.

Savukārt «VEF Rīga» LBL finālā spēlējusi visas reizes kopš 2010.g. Neapšaubāmi čempionāta favorīti bija nonākuši bezdibeņa malā. To izteikti varēja just jau no spēles pirmajām sekundēm. Rīdziniekiem ļoti aktīva aizsardzība un agresīvs, ātrs uzbrukums. Liepājas līderi Šiliņš un Birkāns pusotru ceturtdaļu nebija guvuši ne punkta. Rīdziniekus uz priekšu vilka amerikānis Glens Kouzijs. Viņam 1. puslaikā gūti punkti un «VEF Rīga» ļoti pārliecinoša vadība ar 47 pret 22.

BK «Liepāja» brīnumus nepaveica – mājinieku līderi sāka iespēlēties, bet par vēlu. Rīdzinieki turpināja dominēt laukumā visos aspektos īpaši tālmetienu precizitātē, kas pārsniedza 60%. «VEF Rīga» salds revanšs ar graujošu uzvaru 92 pret 60.

Intervija - Artis Ate, “VEF Rīga” kapteinis

Sērijā līdz trim uzvarām ir līdzsvars 2-2. Izšķirošā 5. spēle svētdien norisināsies Rīgā.