LBL pusfināla spēle "VEF Rīga" - BK "Liepāja"

Latvijas basketbola līgas pusfinālsērijas trešajā spēlē "VEF Rīga" šovakar otro reizi pēc kārtas piekāpās Liepājai. No Daugavpils ziņo mans kolēģis Raimonds Gekišs.

VEF Rīga pusfināla sērijas trešo spēli pret Liepāju, kas paredzēta kā mājas spēle – nolēma aizvadīt Daugavpilī. Šī bija tikai trešā reize, kad LBL viesojās Latvijas otrajā lielākajā pilsētā. Abām komandām neitrālā laukumā – spēlē labāk iegāja nominālie viesi no Kurzemes. Uzbrukumā līdera lomu turpināja apliecināt Kārlis Šiliņš. Vairākkārt nosargājot savu grozu, Liepājai izdevās ar sekmīgiem uzbrukumiem no pirmās ceturtdaļas iegūt vadību. VEF ar Naisīra Brūksa aktivitāti Liepājas groza tuvumā pietuvojās līdz viena metiena attālumam, bet Artūra Visocka-Rubeņa trenētā komanda nesalūza un pirmo puslaiku pabeidza sešu punktu pārsvaru.

Otrajā puslaikā ar Arta Ates tālmetieniem VEF izdevās saasināt spēli. Pamatlaika izskaņā rīdziniekiem izdevās sadeldēt liepājnieku pārsvaru līdz viena metienam. Tomēr ar Ojāra Bērziņa, Renāra Birkāna, Kārļa Žundas un Šiliņa pūlēm Liepājai izdevās nosargāt uzvaru 78:75 un tagad tieši kurzemnieki atrodas soļa attālumā no LBL fināla.

Intervija - Kārlis Šiliņš, BK “Liepāja” uzbrucējs

Sērijas ceturtā un iespējams pēdējā spēle šo piektdien Liepājā.