LSBL finālspēle "TTT Rīga" - "RSU"

Par Latvijas čempionēm basketbolā kļuva "TTT Rīga". Klubam tas jau ir 22. tituls. Par finālsēriju un tās pēdējo maču Normunds Melderis.

«TTT Rīga» basketbolistes jau ar pirmajām minūtēm apliecināja savu apņemšanos finālsēriju noslēgt pēc minimālās programmas. Tomēr «RSU» vienība izrādīja cienījamu pretspēli, tāpēc «TTT Rīga» pārsvars bija stabils, bet neliels. Pirmais puslaiks beidzās 37-30 viņu labā. Otrajā spēles daļā studentēm pretoties daudzkārtējām čempionēm kļuva arvien grūtāk, izpaudās «TTT Rīga» līderu individuālās meistarības pārākums. To, pirmkārt, varēja attiecināt uz Deikiju Koenu, Guntu Baško un Kati Vilku. Arī tālmetienos «TTT Rīga» sekmes bija krietni labākas. Pamazām Stradiņu Universitātes komandas atpalicība pieauga. Pirms pēdējās ceturtdaļas jau 14 punkti. Bet pēdējās 10 minūtēs «TTT Rīga» spēlētājas vairs nebija apturamas, un bija skaidrs, ka uzvara nekur neaizbēgs. «TTT Rīga» basketbolistes svinēja uzvaru ar 89-63, bet sērijā ar 2-0 un atkal varēja kārt kaklā zelta medaļas.

Intervija - Kate Vilka, “TTT Rīga” kapteine

Tātad Latvijas čempiones «TTT Rīga», bet «RSU» basketbolistes tika pie sudraba medaļām. Tagad tikai atliek noskaidrot bronzas medaļu likteni.