Latvijas U19 telpu futbola izlase 2023. gada EČ kvalifikācijas pamatkārtas turnīra mačā nospēlē neizšķirti 3:3 pret Somijas izlasi

Jelgavā norisinājās Eiropas čempionāta kvalifikācija spēle telpu futbolā U-19 Latvija – Somija. Tā tikko kā beigusies. Par spēles gaitu stāsta kolēģis Andris Auziņš.

Telpu futbola 19 gadīgo jauniešu izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja 2019. gadā, kad pirmo reizi šāds turnīrs sarīkots Rīgā, bet no iepriekšējā finālturnīra Latvija palika tikai viena soļa attālumā. Šī gada atlasi Latvijas jaunie futbolisti atklāšanas spēlē pret somiem sāka vāji – pašu kļūdas jau pirmajā puslaikā ļāva Somijai izvirzīties vadībā ar 3:0. Pēc atpūtas pirmo reizi gavilēja Latvija – meistarīgi un neierasti izspēlētu standartsituāciju ar vārtu guvumu noslēdza Artemijs Piļipčuks. Arī otros vārtus Latvija guva pēc standartsituācijas, kad 2:3 no vārtu priekšas panāca Edvards Ošis. Labās emocijas spārnoja Latviju vēl vairāk – astoņas minūtes pirms spēles beigām Daniils Fogels ar spēcīgu sitienu panāca 3:3 un uzvarētāju varēja izšķirt tikai vieni gūti vārti. Pēdējā minūtē tikai vārtu stabs stājās ceļā Latvijas uzvarai un atlase sākta ar neizšķirtu 3:3.

Intervija - Daniils Fogels, Latvijas U-19 telpu futbola izlases spēlētājs

Eiropas čempionāta atlasē Latvijai rīt jāspēlē pret Gruziju, bet sestdien pret Beļģiju, Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs vien gupas uzvarētāja.