"VEF Rīga" sakauj BK "Ventspils" un veic platu pirmo soli pretī otrajam Latvijas kausa finālam

Vairāki “VEF Rīga” spēlētāji nedrīkst spēlēt kausa izcīņā, jo tajā pārstāvējuši fārmklubu RSU, turklāt savainots ir Roberts Bērziņš. Līdz ar to rīdziniekiem uz rezervistu soliņa vien 3 basketbolisti. Ierindā gan atgriezies viens no līderiem Nasirs Brukss.

Ventspilniekiem situācija labāka teju pilns divpadsmitnieks, turklāt atlabis ir Dāvis Ozers.

Stand Up - Matīss Timofejevs, LTV sporta žurnālists

Pagājušogad LK izcīņas finālā “VEF Rīga” uzvarēja tieši Ventspili un arī šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē panākums rīdziniekiem, kas uzvarēja ar + 19. Ventspils alkst revanšu.”

Mājiniekus uz priekšu dzina prāvs līdzjutēju atbalsts. Sākumā pamatīga tālmetienu uguņošana, turklāt abu komandu izpildījumā. “VEF Rīga” panāca plus seši, bet deficītu uzreiz likvidēja Artūrs Ausējs. Ļoti rezultatīvs un līdzvērtīgs basketbols. 

Pirmās ceturtdaļas beigās un otrās sākumā “VEF Rīga” 11 punktu izrāviens, tas pateicoties labai aizsardzībai un ļoti ātrām pārejām uzbrukumā. Rīdzinieki priekšā ar plus 9. Uzbrukumā produktīvākais bija Glens Kouzijs pēc pirmā puslaika “VEF Rīga” vadībā ar 39 pret 29.

Pēc pārtraukuma kurzemnieki nespēja nopietni samazināt deficītu. “VEF Rīga” treneris Jānis Gailītis prasmīgi rotēja 8 vīru sastāvu – uzbrukumā rezultatīvi spēlēja Klarenss un Zoriks. Tas viesiem ļāva noturēt desmit punktu vadību. Izskaņā intriga izpalika. Rezultatīvi bija “VEF Rīga” viesspēlētāji un rīdziniekiem ļoti pārliecinošs panākums ar 87 pret 62.

Intervija - Artis Ate, “VEF Rīga” kapteinis

Atbildes spēle pēc nedēļas Rīgā. Finālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.