Latvijas čempionāts vingrošanas sportā

0.0

Mākslas vingrošana

Pēc divu dienu sacensībām noskaidrotas Latvijas čempiones mākslas vingrošanas daudzcīņā. Te uz medaļām reāli bija četras galvenās pretendentes – Santa Stepulāne, Nikola Vasiļjeva, Alisa Aleškovska un Evelina Ivanova. Beigu beigās par čempioni kļuva Alisa Aļeškovska, kurai tas ir pirmais tituls senioru grupā. Viņa tikai par 0,2 punktiem apsteidza un otrajā vietā atstāja Nikolu Vasiļjevu. 

Intervija - Alisa Aleškovska, Latvijas čempione mākslas vingrošanas daudzcīņā

No abām līderēm šoreiz atpalika un bronzas medaļu daudzcīņā nopelnīja Santa Stepulāne, kura par pusotru punktu apsteidza Evelinu Ivanovu. Pašlaik vēl medaļu izcīņa turpinās junioru konkurencē. 

Lēkšana uz batuta

Paralēli ar Igaunijas sportistu līdzdalību aizvadīts arī Latvijas čempionāts lēkšanā uz batuta. Te acīmredzami augstvērtīgāko sniegumu demonstrēja valsts čempione Darja Ovčaruka. Viņa ir iekļauta arī Latvijas olimpiskās vienības bronzas sastāvā, ar skatu uz nākotni.

Intervija - Darja Ovčaruka, Latvijas čempione lēkšanā uz batuta

Vīriešiem uzvarētāja tituls aizceļoja uz Igauniju, jo augstāko punktu summu ieguva ziemeļkaimiņš Stīvs Pīters. Savukārt jauniešiem zelta medaļas izcīnīja Jegors Vorobjovs un Nika Fedorčenko.