Kā Tev klājas, Vari? Dokumentāla filma

Filmas "Kā tev klājas, Vari?" dokumentēti režisora Vara Braslas izrādes "Es neesmu klaviernieks" mēģinājumi Valmieras drāmas teātrī. Brasla ir izlēmis, ka tā būs viņa pēdējā izrāde. Lugu ir uzrakstījis Vara senais domubiedrs dramaturgs Alvis Lapiņš, un tā vēsta par komponista Emīla Dārziņa dzīvi, plaģiāta skandālu, personīgajām peripetijām un muzikālajiem notikumiem.

Notiek izrādes mēģinājumi, Brasla kopā ar aktieriem Mārtiņu Meieru (Emīls Dārziņš), Diānu Kristu Stafecku, Ievu Puķi, Krišjāni Salmiņu, Tālivaldi Lasmani un citiem uzmanīgi taustās pēc lomu kodola. Tas viss notiek sagrautā Valmieras drāmas teātra vidū, kur norisinās rekonstrukcija. Savus negaidītus akcentus stāstā saliek Covid-19 pandēmija. Mēģinājumu process mijas ar Braslas un Lapiņa sarunām Vara un viņa sievas, aktrises Vizmas Kalmes mājās, līdz notiek pirmizrāde.

Scenārija autore Henrieta Verhoustinska: "Filma vēsta, ka cilvēks ir radošs jebkurā savas dzīves posmā. Varis vairs nejūtas tik fiziski varošs, bet joprojām ir garīgi radošs un aktīvs – ar savām domām par Latvijā un teātrī notiekošo. Paralēlajā sižeta līnijā dokumentējam, kā Valmieras drāmas teātri rekonstrukcijas laikā izjauc pa daļām, pārvēršot drupu kaudzē. Bet pa vidu bariņš cilvēku vēl ietiepīgi mēģina izrādi."

Latvija, 2022.

Režisore: Liene Eicēna.

Scenārija autore: Henrieta Verhoustinska.

Komponists: Emīls Zilberts.

4+