Latvijas vīriešu basketbola izlase gatavojas PK kvalifikācijas spēlēm

Latvijas basketbola izlase uzsākusi gatavošanos PK kvalifikācijas spēlēm pret Grieķiju un Lielbritāniju. Sastāvā iekļauti bez kluba esošie Jānis Timma un Anžejs Pasečņiks. Plašāk Matīss Timofejevs.

Izlases rindās neredzēsim Eirolīgā spēlējošos Artūru Kurucu un Rolandu Šmitu. Toties sešpadsmitniekā komandas galvenais treneris Luka Banki iekļāvis Jāni Timmu un Anžeju Pasečņiku, kuri nespēlē neviena kluba rindās. Timma iepriekšējo spēli izlases rindās aizvadīja 21.g. februārī.

Intervija - Jānis Timma, Latvijas izlases kandidāts

Intervija - Luka Banki, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris

Bez spēļu prakses ir arī centrs Anžejs Pasečņiks, pirms sezonas viņš trenējās ar Barselonas klubu, bet līgumu tā arī nenoslēdza.

Intervija - Anžejs Pasečņiks, Latvijas izlases kandidāts

Izsaukumu uz izlasi izpelnījies BK “Liepāja” centrs Kārlis Šiliņš. Viņš Latvijas Igaunijas līgā ar vidēji 16 gūtiem punktiem spēlē ieņem 6. vietu līgā.

Intervija - Kārlis Šiliņš, Latvijas izlases kandidāts

Izlasē neredzēsim Lietuvā ļoti labi spēlējošo Artūru Žagaru, jo viņam konstatēts pozitīvs Covid tests.

Nelielas galvas sāpes treneriem var sagādāt tas, ka divas nedēļas nav spēlējis izlases līderis Rihards Lomažs, kurš nepiedalījās treniņā, jo kārto formalitātes jaunajā klubā. 

Latvija ar 5 uzvarām un 1 zaudējumu ir I grupas līdere. Lāčplēša dienā šo piektdien Lukas Banki vīri spēkosies ar Grieķiju, bet nākam pirmdien Arēnā Rīga uzņems Lielbritāniju.