Ukraiņu skeletonists Vladislavs Heraškevičs

Viens no grūtākajiem sagatavošanās posmiem pirms jaunās sezonas, tā saka ukraiņu skeletonists Vladislavs Heraškevičs. Pirms došanās uz pirmo posmu Vistlerā ar viņu aprunājās Lotārs Zariņš.

Jau astoto gadu treniņus Siguldā aizvada ukraiņu skeletonists Vladislavs Heraškevičs. Šī pirmssezona nebija izņēmums, taču šoreiz ar domām mājās, atlēts bija krietni vairāk nekā iepriekšejos gadus.

Intervija - Vladislavs Heraškevičs, Ukrainas skeletonists

Grūti ir sportot, kad mājās notiek bombardēšana. Katru rītu ceļoties, tu redzi ziņas par raķešu uzbrukumiem savai dzimtajai pilsētai. Tikmēr tavi tuvinieki dzīvo Kijivā. Ir ļoti grūti koncentrēties treniņiem. Tu pat neiesildies, bet vienkārši lasi ziņas.” 

Oktobra beigās ar Krievijai glaimojošu runu uzstājās Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Īpaši lielā neizpratnē par šo paziņojumu bija Heraškevičs.

Intervija - Vladislavs Heraškevičs, Ukrainas skeletonists

Krievu cilvēki nesāka karu? Bet kurš tad sāka? Krievijas armija nav Krievijas cilvēki? Tas ir pilnīgi nepieņemami. Viņš saka, ka krievu atlēti nav vainīgi, bet viņus tagad mobilizē. Viņi nogalina cilvēkus, bet viņi nav vainīgi. Viņš sacīja, ka krievu sportisti ir režīma upuri. Atlēti nav upuri, bet gan Ukrainas cilvēki un tieši viņus nogalina ar raķetēm.”

Heraškevičs šodien ir ceļā uz Vistleru, kur 25. novembrī sāksies jaunā skeletona sezona.