Dienvidkorejā sēro par Halovīna svinību upuriem

Dienvidkorejā turpinās sēras par galvaspilsētā Seulā drūzmā dzīvību zaudējušajiem 153 cilvēkiem. Traģēdija notika publisku Halovīna svinību laikā.

     Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols vakar izsludināja valstī sēras un aicināja amatpersonas rūpīgi izmeklēt traģēdiju. Viņš arī apmeklēja traģēdijas vietu un izteica līdzjūtību upuru un cietušo ģimenēm. Tikmēr vietējais ugunsdzēsības departaments ziņo, ka drūzmā ievainojumus guva vēl 133 cilvēki un 19 ievainoto veselība stāvoklis ir kritisks, tādēļ upuru skaits vēl var pieaugt. Amatpersonas arī informē, ka gandrīz divas trešdaļas, jeb 97-as bojā gājušās bija sievietes. Vairāk nekā 80 procenti mirušo bija vecumā no 20 līdz 30 gadiem.

   Pagaidām nav skaidrs, kas lika cilvēku pūlim doties uz šauro šķērsielu, kur notika traģēdija. Arī citās Ite-vanas rajona ielās bija tik daudz cilvēku, ka ātrās palīdzības brigādes nespēja laicīgi piekļūt un sniegt palīdzību cietušajiem. Vietējie mediji vēstīja, ka uz Halovīna svinībām bija ieradušies aptuveni 100 tūkstoši cilvēku.