Pie pārliecinoša panākuma Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ietvaros šovakar tika BK ''Ventspils''

Nu jau piecas uzvaras pēc kārtas izcīnījusī BK "Ventspils" šodien apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas ietvaros uzņēma Tallinas "Kalev/Audente", kas četros mačos tikusi pie viena panākuma. No Venstpils ziņo kolēģis Raimonds Gekišs.

Pirmās divas ceturtdaļas aizritēja ar abu komandu veiktajiem izrāvieniem. Iesākumā “Ventspils” pirmās ceturtdaļas izskaņā guva 12 punktus pēc kārtas, palielinot savu pārsvaru līdz +11. Tomēr Kalev/Audentes basketbolisti nākamās ceturtdaļas sākumā apturēja Kurzemnieku uzbrukumu, atbildot ar 7:0 izrāvienu un pietuvojoties līdz viena metiena tiesai. Lieliski spēlē iegāja uz maiņu nākušais Kristaps Mediss – viņa un Gunta Sīpoliņa sniegums bija viens no galvenajiem iemesliem, kas ļāva ventspilniekiem līdz pirmā puslaika beigām savu pārsvaru atkal palielināt virs desmit punktiem. Otrajā puslaikā Ginta Fogela trenētā komanda mazāk kļūdījās un mazāk pārkāpa noteikumus. Beigās likumsakarīgs un pārliecinošs panākums ar 90:76. Ventiņu uzvarā Medisam 18 punkti, bet rezultatīvākais “Ventspils” sastāvā Sīpoliņš ar 19 punktiem un astoņām izcīnītajām bumbām zem groziem.

Intervija - Guntis Sīpoliņš, BK “Ventspils” uzbrucējs

“Ventspils” izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas. Kurzemnieki ar septiņās spēlēs sešām uzvarām saglabā otro vietu Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējumā. Līderi bez neviena zaudējuma piecās spēlēs – Ukrainas “Prometey”.