Jaunajā britu valdībā amatus saglabā daudzi ministri

Jaunais Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks iepazīstinājis ar savas valdības sastāvu. Posteņus tajā saglabās vairāki viņa priekšgājējas Lizas Trasas kabineta svarīgākie ministri.

      Ārlietu un aizsardzības ministru amatu saglabās Džeimss Klever-lijs un Bens Volless. Izmaiņas nav veiktas, neraugoties uz to, ka abi politiķi atbalstīja Borisa Džonsona atgriešanos premjera amatā. Tikai dažas dienas pēc aiziešanas no Trasas valdības, iekšlietu ministra amatā atgriezusies Su-ela Braver-mena. Pārstāvju palātas līdera amatu saglabās premjera sāncense uz konservatīvās partijas līdera posteni Penija Mordonta, un nav piepildījies ekspertu viedoklis, ka viņai varētu piešķirt ietekmīgāku amatu.

     Premjers kā darbības prioritātes minēja ekonomisko un finanšu problēmu risināšanu un stabilitātes un vienotības nodrošināšanu. Tomēr nav skaidrs vai viņam izdosies saliedēt konservatīvo partiju, un spiedienu uz valdību izdarīs arī opozīcija. Liberālie demokrāti uzskata, ka Sunakam pagaidām nav izdevies nomierināt sabiedrību, kas norūpējusies par gaidāmo ziemu. Savukārt leiboristu līderi min konkrētu politisko priekšlikumu trūkumu. Parastie cilvēki maksājot augstu cenu par Konservatīvās partijas ekonomisko neveiksmi.