Francijā asas debates par migrāciju pēc meitenes slepkavības

Kādas 12 gadus vecas meitenes slepkavība Francijā raisījusi plašas debates par migrācijas problēmu. Aizdomās turētā ir kāda 24 gadus veca imigrante no Alžīrijas, kurai bija dots rīkojums pamest Franciju.

      12 gadus vecās Lolas līķi atrada pagalmā pie daudzdzīvokļu māju bloka, kurā viņa dzīvoja, un eksperti konstatēja izvarošanas un spīdzināšanas pazīmes. Novērošanas kameru ierakstos meitene bija redzama kopā ar aizdomās turēto, bet kāds 43 gadus vecs vīrietis ir apsūdzēts par palīdzību uzbrukuma pēdu slēpšanā.

    Francijas prezidents Emanuels Makrons jau ticies ar Lolas vecākiem, un solījis visa veida atbalstu. Tomēr opozīcijas pārstāvji pārmet valdībai, ka tā pievīlusi nogalinātas ģimeni, un galēji labējās Nacionālās apvienības līdere Marina Lepēna parlamentā nosodīja valdības mīksto migrācijas politiku. Aizdomās turētā jau 20. augustā tika pārbaudīta lidostā, jo bija beidzies termiņš viņas uzturēšanās atļaujai. Viņai paziņoja par nepieciešamību mēneša laikā pamest valsti, taču neaizturēja un nepārbaudīja lēmuma izpildi. Francijā kopumā tiek ievērota tikai apmēram desmitā daļa no šādiem rīkojumiem pamest valsti.