Francijā plāno palielināt elektromobiļu ražošanu

Francijas prezidents Emanuels Makarons paziņojis, ka desmitgades beigās valstī varētu saražot 2 miljonus elektrisko automobiļu gadā. Paziņojums izskanēja galvaspilsētas Parīzes autosalona atklāšanas pasākumā.

      Elizejas pils saimnieks jau iepriekš vietējiem medijiem pavēstīja, ka stingri iestājas par Eiropas ražotājiem un atbalstu šai nozarei. Amerikāņi pērkot vietējās preces, bet valdība īstenojot uzbrūkošu atbalsta stratēģiju. Savukārt Ķīnas Tautas Republika slēdz savu tirgu un arī dod priekšroku savai produkcijai. Viņš solīja subsīdijas daļai elektromobiļu pircēju, kuru apjoms varētu sasniegt pat 7 tūkstošus eiro, bet izstādē visilgāk uzturējās pie Francijas automobiļu ražotāju stendiem. Pasākums notiek pēc 4 gadu pārtraukuma, un tajā nepiedalās vairākas lielas ārvalstu kompānijas, tomēr rīkotāji cer, ka līdz 23. oktobrim to apmeklēs līdz pat 400 tūkstošiem interesentu.

Elektromobiļi varētu palīdzēt risināt gaisa piesārņojuma problēmu, kas īpaši aktuāla ir Parīzē. Zīmīgi, ka tieši šonedēļ augstākā administratīvā tiesa piesprieda valstij rekordlielu naudas sodu – 20 miljonus eiro par nepietiekamu cīņu ar šo problēmu.