Pāvests Francisks Kazahstānā tiksies ar garīgajiem līderiem

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks ieradies Kazahstānā, lai piedalītos 7. Pasaules un tradicionālo reliģiju līderu kongresā. Vizīte notiek laikā, kad Krievijas agresijas Ukrainā dēļ šķelšanās notiek arī starp kristiešiem.

     Kazahstānā un citās reģiona valstīs ir neliela katoļu kopiena, un pats Francisks pirms lidojuma norādīja, ka tas ir tas ir dialoga un miera svētceļojums. Šorīt plānota kongresa atklāšanas ceremonija, un pasākums būšot iespēja nosūtīt kopīgu miera vēstījumu pasaulei, kurā notiek vardarbības eskalācija. Reliģiju līderu tikšanās būs arī protesta zīme pret ekstrēmismu un fundamentālismu. Kongresā piedalīsies vairāk nekā 100 musulmaņu, kristiešu, ebreju, budistu, sintoistu un citu ticību pārstāvji no 50 valstīm. 

    Pēc ierašanās Kazahstānā pāvestam bija tikšanās ar prezidentu Kasimu Tokajevu, kuras laikā viņš uzsvēra, ka šī Vidusāzijas valsts ir nozīmīgas ģeopolitiskas krustceles, un tai ir būtiska loma konfliktu risināšanā. Francisks arī nosodīja neprātīgo un traģisko karu Ukrainā un atzina, ka arī citi saspīlējumi un konflikta draudi apdraud mūsdienu sabiedrību.