Igaunijā noticis ķiploku festivāls

Igaunijas austrumu daļā pie Kuremā ezera noticis ikgadējais ķiploku festivāls. Cilvēkiem, kuriem vērtīgais un veselīgais augs šķiet par asu, pasākumā tika piedāvāti dažādi interesanti produkti.

Kā zināms, parasta ķiploka daiviņa ne vienmēr ir pati draudzīgākā. Taču produktu klāsts, ko mūsu meistari uzbur no ķiploka, ir viena no šī festivāla pērlēm.

    Pasākuma dalībnieki kā populārākos produktus minēja marinētus ķiplokus un ķiploku pulveri. Taču, pateicoties laika apstākļiem, īpašs pieprasījums šogad bijis pēc saldējuma. Tā ražotājs atzina, ka ledusskapja durvis reti bija iespēja turēt aizvērtas. Savukārt apmeklētāji pieminēja arī īpašas vītnes, kurām ir ne tikai gastronomiska, bet arī mākslinieciska vērtība. Kā ikvienā festivālā, notika arī sacensības un konkursi, un par lielāko ķiploku tika atzīta galviņa, kuras platums bija gandrīz 9 centimetri. Audzētāji labprāt atklāja savus noslēpumus, un rekordista saimniece kā „veiksmes atslēgu” minēja vistu mēslus. Augsnei esot jābūt mazliet smagai, jo ķiploku nav jēgas stādīt smiltīs. Un visbeidzot, darbs, darbs un vēlreiz darbs.