Latvijas hokeja izlases vēsturiskā uzvara pret Čehiju

"Šodien puikas izgāja uz laukuma un nevis mocījās, bet spēlēja," tā par U20 izlases uzvaru pār Čehiem pasaules čempionātā teica komandas treneris Artis Ābols. Vēsturiskā uzvara mūsu izlasei nodrošināja pirmo ceturtdaļfinālu čempionātos. Par visu pēc kārtas Lotārs Zariņš.

Pēc divu dienu atpūtas U20 pasaules čempionātā laukumā atkal izgāja sarkanbaltsarkanajos formastērpos ģērbtie hokejisti. Iepriekšējais mačs noslēdzās ar sāpīgu zaudējumu Slovākijas izlasei pēcspēles metienos. Lai būtu ceturtdaļfināls, spēlē pret čehiem derēja tikai uzvara, un varbūt tāpēc tajā vienotāks komandas spēks bija Latvijai. Piektajā minūtē pēc solo reida no savas zonas aizsargs Harijs Brants adresēja ripu pretinieku vārtu priekšā, izveicīgāks starp diviem čehiem bija Martins Laviņš. Pāri perioda pusei Latvija panāca jau 2:0. Otrā perioda vidū Čehija rezultātu izlīdzināja. Un tad grožus pārņēma kapteinis. Līdz trešdaļas noslēgumam aizsargs Ralfs Bergmanis guva divus bezatbildes vārtus. Pēc 40 spēles minūtēm Latvija vadībā ar 4:2. Punktu spēlei ar trešo precīzo metienu, šoreiz tukšos vārtos, lika Bergmanis. Hokeja ģimenei, kā saka spēlētāji, vēsturisks panākums ar 5:2.

Intervija - Ralfs Bergmanis, Latvijas U20 izlases kapteinis

Trešajā periodā čehi izpildīja tikpat daudz metienu, cik Latvijas valstsvienība pa visu maču - 17it. Vārtos stabils kā mūris Bruno Brūveris, viņš atzina, ka šādā sastāvā izlasei noteikti ir pēdējais turnīrs, tāpēc komanda iet cīņā kā viena dūre.

Intervija - Bruno Brūveris, Latvijas U20 izlases vārtsargs

Latvijas U20 izlase savu piekto uzvaru elites turnīru vēsturē gaidīja desmit gadus un 223 dienas. Šogad neviena valstsvienība no čempionāta ārā nekrīt un Latvija jau nodrošinājusi astoto pozīciju turnīrā.

Intervija - Artis Ābols, Latvijas U20 izlases galvenais treneris

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase spēkosies ar Zviedrijas un Vācijas dueļa uzvarētāju.