ASV pavairo apdraudētos lielos skudrulāčus

Ziemeļ-floridas savvaļas centrā Amerikas Savienotajā Valstīs ieradies jauns iemītnieks – lielais skudrulācis. Viens no projekta mērķiem ir nebrīvē pavairot šos unikālos un apdraudētos faunas pārstāvjus.

     Diemžēl, tie ir vieni no visvairāk apdraudētajiem zīdītājiem Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Tie jau ir izmiruši vairākās Centrālamerikas valstīs, un tas ir ļoti skumji. Tāpēc mēs jūtamies ļoti laimīgi, ka šeit ir šis dzīvnieks. Šī ir patiešām unikālā reta suga.

    Skudrulācis izaudzēts nebrīvē Gajanā, pagājušajā nedēļā ieradās centrā un jau labi iejuties jaunajos apstākļos. Nākotnē šim vīriešu kārtas pārstāvim plānots atrast piemērotu mātīti, un sagaidīt mazuļus. Šie dzīvnieki ir arī citos ASV zooloģiskajos dārzos, taču veiksmīgai pavairošanai nebrīvē nepieciešams radīt vairākas populācijas. Centra pārstāvji arī informē, ka saņemtais īpatnis ir apmēram 1,7 metrus garš, bet izaugot var pārsniegt 2 metru garumu. Savukārt nespeciālistiem lielāko interesi izraisīs dzīvnieka izskats, jo tas patiešām ir eksotisks un neparasts.