Krievijas apšaudēs Ukrainas austrumos 15 upuri

0.0
Vismaz 15 cilvēki gājuši bojā Krievijas karaspēka raķešu triecienā Ukrainas Doneckas apgabalā pilsētā Časi-vjarā. Apšaudīta arī Bahmuta un citas Donbasa pilsētas, bet šorīt dzīvojamā ēka sagrauta Harkivā.

     Ukrainas amatpersona ziņo, ka Časi-vjarā sagrauts piecstāvu dzīvojamais nams, un drupās atrastas 15 cilvēku mirstīgās atliekas. Izdevies izglābt sešus cilvēkus, bet zem gruvešiem varētu būt iesprostoti vēl 23 cilvēki, tai skaitā viens bērns. Uzbrukumā izmantotas raķetes “Uragan”. Savukārt Bahmutā trieciens veikts ar aizdedzinošiem lādiņiem, un liesmas iznīcinājušas 7 dzīvojamās ēkas. Triecieni vērsti arī pret citām apdzīvotām vietām pilsētas apkaimē, bet par upuriem vai cietušajiem informācija pagaidām nav. Plašāka informācija nav pieejama arī par situāciju Harkivā, kur naktī atskanēja 3 sprādzieni un daļēji iznīcināta sešstāvu dzīvojamā ēka. Patlaban turpinās glābšanas darbi. 

     Asiņaino uzbrukumu Časi-vjaras pilsētā un citviet Ukrainā asi nosodījis prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš uzrunā uzsvēra, ka tie, kuri apšauda Ukrainas pilsētas, neizbēgami tiks atrasti un sodīti.